,,Saptamana Diplomației Europene – focus clima” desfasurata la Bucuresti in perioada 27 noiembrie – 7 decembrie este un proiect initiat de Ambasadele Frantei, Spaniei, Suediei şi Germaniei impreuna cu Institutul Cultural Roman şi cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Scopul acestei manifestari a fost evidentierea semnificatiei schimbarilor climatice, precum si gravele consecinte ale acestora si impulsionarea dezbaterilor pe acest subiect in societatea actuala. In lupta comuna impotriva modificarilor reflectate in clima, Europa doreste sa fie un model la nivel global si sa prezinte alternative de contracarare a efectelor negative ale schimbarilor climatice.

 

In cadrul evenimentului de inaugurare din data de 28.11.2017, Excelenta Sa, Doamna Ambasador a Frantei, Michèle Ramis, Excelenta Sa, Domnul Ambasador al Germaniei, Cord Meier-Klodt si domnul Ionut Campeanu, Secretar de Stat Ministerul Mediului, au subliniat in discursurile lor importanta colaborarii internationale in domeniul schimbarilor climatice si necesitatea unor actiuni concrete pentru implementarea rezolutiilor Acordului de la Paris care a fost deja ratificat de 168 state ce reprezinta circa 87% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera.

O alta tema abordata in cadrul acestui eveniment, prin prezentarea oficiala a filmului documentar The age of Consequences (regia Jared P. Scott, 2016), a fost cea a conflictelor aparute ca efect al schimbarilor climatice.

Filmul evenimentului sintetizeaza mesajul acestei Saptamani a diplomatiei europene – focus clima.

 

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva