Efectele extreme ale schimbarilor climatice

 Schimbarile climatice reprezinta un subiect care se afla in centrul preocuparilor organizatiilor, guvernelor si oamenilor din intreaga lume.

Asociatia Environ militeaza activ pentru a creste interesul fata de acest subiect in randul populatiei din Romania astfel incat si romanii sa actioneze in directia combaterii efectelor schimbarilor climatice prin reducerea amprentei personale de carbon prin schimbarea obiceiurilor de consum si adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu. In cadul Saptamanii diplomatiei europene - focus clima, la Bucuresti a fost prezentat filmul " The age of consequences".

Documentarul in regia lui Hurt Locker lansat in 2016, dezvaluie un adevar inconfortabil despre modul in care schimbarile climatice influenteaza deficitul de resurse, migratia si aparitia conflictelor, prin prisma  securitatii nationale a SUA si a stabilitatii globale. Indiferent daca este vorba despre o vulnerabilitate pe termen lung sau un soc brusc, filmul dezvaluie modul in care deficitul de apa si hrana, seceta si cresterea nivelului apelor oceanelor accelereaza instabilitatea si reprezinta catalizatorii pentru conflicte. 

Lasate nesupravegheate, aceste riscuri si amenintari vor escalada in intensitate si frecventa cu implicatii majore asupra pacii si securitatii globale in secolul 21.

Trailerul filmului poate fi urmarit aici:

 

 

Filmul integral poate fi urmarit aici:

 

THE AGE OF CONSEQUENCES - OFFICIAL TRAILER from PF Pictures on Vimeo.

 

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva