Secretarul de Stat pentru relatia cu Parlamentul, din cadrul Ministerului Federal al Mediului,  Schwarzelühr-Sutter, a acordat saptamana trecuta,  premiul StartGreen afacerilor start-up verzi si incubatoarelor de firme.

Premiul, lansat de catre initiativa pentru firme recent infiintate StartUp4Climate, este acordat pentru concepte inovatoare de infiintare, societati si incubatoare de firme care contribuie la protectia climei si la economia sustenabila. Premiul evidentiaza cat de importante sunt start-up-urile eco pentru modernizarea ecologica. Ministrul Federal pentru mediu, Barbara Hendricks, este patronul premiului StartGreen.

Au fost distinse cu acest premiu Solfotools (tehnologie inovativa pentru inlocuirea solventilor organici toxici, categoria concept pentru infiintare), e3Computing (concept pentru centre de calcul care economisesc energie si spatiu, categoria start-up-uri), Emission Partner (Catalizatori pentru motoare pe biogaz, categoria intreprindere tanara, premiu comun), Sonnenbatterie (baterii inteligente pentru curent electric solar, premiu comun) si Grünhof (incubator de firme si spatiu de lucru comun pentru intreprinderi verzi locale, categoria promotori pentru infiintare).

Schwarzelühr-Sutter: „Afacerile de tip start-up si ideeile lor au un rol central in gasirea unor cai complet noi si in aducerea pe piata a unor solutii noi. Astfel acestia sunt actorii cheie pentru o economie sustenabila. Ele ofera solutii concrete pentru viitor si servesc pietele globale ale viitorului.“

Cel mai important obiectiv al concursului consta in punerea in legatura a firmelor eco. Prin intermediul StartGreen Award sunt aduse impreuna start-up-uri, incubatoare de firme si investitori. Comunitatea din nisa firmelor eco a putut alege favoritii lor pentru finala in cadrul unui vot public. Acestia au prezentat ulterior proiectul lor in fata unui juriu format din experti in infiintarea de societati, in inovare si sustenabilitate, fiind ales astfel castigatorul pentru fiecare dintre cele patru categorii.

Initiativa StartUp4Climate este sustinuta de Ministerul Federal pentru Mediu cu mijloace financiare ale Initiativei nationale pentru protectia climei, incepand din anul 2013, si are ca obiectiv activarea potentialului pentru infiintarea de societati comerciale si dezvoltarea green economy in Germania. Acordarea premiului a avut loc in cadrul ”Saptamanii fondatorilor din Germania” care se organizeaza in fiecare an.

Sursa: http://www.bmub.bund.de/

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva