Proiectul a fost initiat in anul 2014 de catre Ambasada Republicii Federale Germania in parteneriat cu Asociatia Environ si beneficiaza de sustinerea Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti.

Proiectul are drept obiectiv informarea si educarea populatiei cu privire la efectele schimbarilor climatice si actiunile concrete de reducere a amprentei personale de carbon, in lumina noilor obiective globale adoptate ca urmare a Conferintei Internationale asupra schimbarilor climatice COP21 de la Paris, de limitare a incalzirii globale la 2oC si reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera la zero pana in 2050.

Dincolo de componenta de informare si educare, campania “Redu amprenta de carbon” urmareste incurajarea si dezvoltarea unui comportament eco-responsabil la nivel individual.

Pe acest website puteti accesa o aplicatie care va permite sa calculati amprenta personala de carbon emisa in urma diverselor activitati zilnice.

Informatii despre politicile privind schimbarile climatice, sfaturi, explicatii si exemple de bune practici privind reducerea impactului incalzirii globale sunt disponibile atat pe acest website, cat  si pe pagina oficiala de facebook.

 

Lansare Proiect Redu Amprenta de Carbon - editia 2016

 

Bucurestiul – pe harta europeana a evenimentelor destinate combaterii schimbarilor climatice

 

Asociatia Environ in parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București organizeaza Sambata, 17.09.2016 incepand cu ora 11.00 în Parcul Herăstrău – Intrarea Pescăruș,  evenimentul “ Redu amprenta de carbon – 2016”.

Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate în perioada 09 – 18.09. 2016 la nivelul Uniunii Europene pentru a sărbători European Climate Diplomacy Day, iar faptul ca Bucureștiul a fost inclus pe harta acestor evenimente reprezintă dovada implicării responsabile a României în acest efort internațional de reducere a impactului global al schimbărilor climatice, inclusiv angajamentul ferm de transpunere a obiectivelor COP 21 desfasurat la Paris în decembrie 2015.

Manifestarea are dublu rol, pe de o parte marcarea European Climate Diplomacy Day și de continuare a campaniei “ Redu amprenta de carbon – Pașii în lupta împotriva schimbărilor climatice “ - proiect comun germano – român privind conștientizarea populației în ceea ce privește efectele schimbărilor climatice precum și acțiunile practice de reducere a impactului asupra calității vieții.

Pe parcursul întregii zile se vor desfășura activități și competiții destinate publicului avand ca scop informarea asupra actiunilor concrete de reducere a amprentei personale de carbon - concursuri de role, competitii de biciclete, concursuri de desene pe asfalt, treasure hunt, board – game-uri, avand ca tema centrala efectele schimbarilor climatice, iar ziua va fi încheiată cu un concert Smiley de la ora 20.00.

La ora 11.00, in cadrul unui eveniment de presa, va fi inaugurată expoziția “Mediul înconjurător - conflict și cooperare” organizată de Ambasada Republicii Federale Germania prin amabilitatea Ministerului de Externe al Republicii Federale Germania, expoziție ce va fi deschisă publicului până la finalul zilei de 17.09.2016

Tema centrală a conferinței de presă o reprezintă măsurile concrete de aplicare a rezoluțiilor Acordului de la Paris COP21, catalogat de Natiunile Unite drept primul dintre acordurile majore ale secolului XXI, cu scopul implementării obiectivelor de limitare a incalzirii globale la 2oC și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la zero până în 2050.

Întâlnirea cu presa se va desfăşura în prezenţa adjunctului şefului misiunii Republicii Federale Germania, domnul Achim Tröster, a şefului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, doamna Angela Cristea, a Președintelui Asociației Environ, domnul Andrei Orban si a unui reprezentant al Ministerului Mediului Apelor si Padurilor.

În încheierea evenimentului, la ora 20.00, Smiley va reduce amprenta de carbon cu un concert special la care intrarea se va face pe bază de baterii uzate sau deşeuri electrice de mici dimensiuni

Vă aşteptăm alături de noi!

 

Mai multe detalii si informatii privind activitatile derulate in cadrul evenimentului se regasesc pe site-ul campaniei www.sosclima.ro si pe pagina de Facebook https://web.facebook.com/climasos/

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva