Evenimentul “Redu amprenta de Carbon 2016” a avut loc pe 17 Septembrie 2016 în capitala României, București, ca parte a activităților organizate pentru a celebra Săptămâna Diplomației Climatice Europene (9-18 Septembrie 2016). Acest eveniment a fost organizat de  Asociația Environ și Ambasada Germaniei la București, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Evenimentul a evidențiat eforturile României și Germaniei de a ratifica acordul COP21 de la Paris, acord care setează obiectivele limitării încălzirii globale până la 2°C, și chiar până la 1,5°C, și de a  ajunge la neutralitate climatică în a doua parte a secolului XXI. Participanții si-au petrecut ziua participând la competițiile cu biciclete și role, testele fulger, desenele pe asfalt, atelierele de artă din deșeuri și la celelalte activități propuse cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la schimbările climatice.

Proiectul “Redu amprenta de Carbon 2016” a debutat cu o conferință de presă susținută de  Achim Tröster, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice a Republicii Federale Germania în România, Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Andrei Orban, Președintele Asociației Environ, Raul Pop, Secretar de Stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Remus Cernea, activist de mediu. Invitații au subliniat acțiunile climatice necesar a fi implementate în cadrul primului acord cu caracter obligatoriu adoptat în 2015 la Paris.

În cadrul conferinței de presă Ambasada Germaniei a inaugurat expoziția “Environment, Conflict and Cooperation” (ECC), aceasta bucurându-se de un real succes printre cei mai bine de 1000 de participanți la eveniment. Expoziția ECC, creată de organizația think thank adelphi, cu sediul la Berlin, a fost organizată cu amabilitatea Oficiului Federal German de Externe.

Expoziția ECC vizualizează creșterea impactului pe care schimbările climatice le au la nivel global. Propunând teme precum schimbările climatice, resurse energetice și naturale, expoziția exemplifică felul în care degradarea mediului înconjurător și reducerea resurselor creează tensiuni majore. Aceasta evidențiază felul în care cooperarea în domeniul mediului și dezvoltarea unui plan sustenabil pot avea un rol major în promovarea păcii și stabilității. Expoziția a fost afișată în peste 40 de orașe din toată lumea, încă din 2005.

Evenimentul s-a încheiat printr-un concert susținut de celebrul artist român Smiley, care a profitat de ocazie pentru a sfătui audiența, în special cea formată din copii, de a fi conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător și de a avea grijă de planeta pe care o numit casă.

Mai multe informații despre acest eveniment pot fi accesate pe pagina oficială www.sosclima.ro și pe pagina de Facebook.

Versiunea în limba engleză poate fi accesată pe site-ul Climate Diplomacy aici.

 

 

 

 

 

 

 

 Galerie foto completă aici

 

 

 

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva