Bonn - Conferința anuală a Global Landscape Forum reuneste in perioada 19 – 20 decembrie aproximativ 1000 de participanti din domeniul afacerilor, politicii, societații civile si stiintelor, in noua locatie a forumului din Bonn.
Conferinta a fost deschisa de Seful Programului Natiunilor Unite pentru Mediu UNEP, Eric Solheim, în incinta World Conference Center, care a gazduit de curand a 23-a Conferinta Mondiala privind schimbarile climatice, COP23.
Guvernul Federal îsi intareste angajamentul de a crea si mentine la nivel mondial o arhitectura peisagistica sustenabila, care imbina protectia mediului si a climei cu obiectivele de dezvoltare. Pentru a atinge aceste obiective, Ministerul Mediului si Ministerul Dezvoltarii sprijina Global Landscape Forum (GLF) cu câte 5,5 milioane de euro fiecare. Secretariatul GLF va functiona pentru urmatorii patru ani in sediul ONU de la Bonn.
Ministrul german pentru dezvoltare Gerd Müller: "Când vor fi taiate padurile din Congo, ploaia va disparea in Etiopia si apoi recolta - iar consecintele vor fi dramatice pentru popor. Avem nevoie de zone rurale durabile, în care o natura intacta ofera pe de o parte perspective pe termen lung pentru supravietuire si, în acelasi timp, oamenii gasesc locuri de munca care le garanteaza veniturile. Trebuie sa discutam mai mult despre aceste solutii iar Global Landscape Forum aduce laolalta expertii in acest domeniu si cele conexe".
Ministrul Federal al Mediului, Barbara Hendricks: "Schimbarile climatice reprezinta o provocare fara precedent pentru comunitatea internationala. Padurile si solurile joaca un rol extrem de important. Îmbunatatirea starii padurilor si a solurilor combate, de asemenea, schimbarile climatice si pierderea biodiversitatii. Global Landscape Forum ne ajuta sa învatam unul de celalalt si sa lucram împreuna. Este, de asemenea, un avantaj in plus pentru Bonn ca oras ONU. "
Global Landscapes Forum in Bonn este cea mai mare platforma de actiune multi-sectoriala, independenta, bazata pe stiinta, pentru domeniul exploatarii terenurilor si a padurilor.
Forumul ofera actorilor din domeniu spatii dedicate pentru crearea de conexiuni si schimburile de idei si concepte. Printre altele, Forumul International dezvolta noi solutii prin intermediul carora, domenii precum productia alimentara, sanatatea, energia regenerabila, drepturile omului, clima si apa sa pot coabita si se pot integra in arhitectura peisagistica fara a afecta echilibrul natural.
Mai multe informatii:
http://www.globallandscapesforum.org/
Sursa:
BMUB-Pressedienst Nr. 387/17