Perioada de consultare:

07.12.2017 - 01.03.2018

Obiectivele consultarii publice:

Strategia UE privind adaptarea la schimbarile climatice, adoptata in aprilie 2013, vizeaza cresterea rezistentei tarilor UE la efectele schimbarilor climatice prin consolidarea pregatirii si a capacitatiil tuturor guvernelor la toate nivelurile de a raspunde la impactul schimbarilor climatice. Strategia isi asuma realizarea a trei obiective: - promovarea actiunilor de catre Statele Membre; initierea de actiuni de reducere a efectelor schimbarilor climatice la nivelul UE; si un proces decizional mai bine informat.

In 2016, Comisia Europeana a lansat o evaluare a Strategiei. evaluarea analizeaza implementarea si realizarile Strategiei in comparatie cu asteptarile existente la momentul adoptarii Strategiei in 2013. De asemenea, aceasta analizeaza evolutia nevoilor la care raspunde Strategia, de exemplu in lumina Acordului de la Paris din 2015 care trateaza adaptarea la schimbarile climatice la acelasi nivel cu reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Evaluarea urmeaza cadrul standard pentru evaluarea politicilor UE si examineaza relevanta, eficacitatea, eficienta, coerenta si valoarea adaugata la nivelul UE.

Mai multe detalii privind evaluarea si intrebarile specifice de evaluare pot fi gasite in foaia de parcurs de evaluare.

Aceasta consultare publica este una dintre activitatile de consultare a partilor interesate pentru a strange date care sa sustina evaluarea Strategiei.

Pentru detalii privind consultarea publica accesati: https://ec.europa.eu/clima/consultations/evaluation-eus-strategy-adaptation-climate-change_en

 

 

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva