Years of living dengereously este un serial documentar dedicat efectelor incalzirii globale. Producatorii acestei serii sunt James Cameron, Arnold Schwarzenegger si cretorii de seriale  Joel Bach si David Gelber .

Fiecare episod este prezentat de celebritati care sunt, in acelasi timp, activisti de mediu sau jurnalisti specializati in reportaje despre schimbarile climatice si incalzirea globala. Acesti „corespondenti” au calatorit in întreaga lume pentru a intervieva experți si a discuta cu  oameni obisnuiti afectati de schimbarile climatice in cautarea unor solutii de minimizare a efectelor incalzirii globale.

Episoadele exploreaza pe de o parte efectele cresterii nivelului oceanelor, ale secetei severe sau ale inundatiilor de dimensiuni apocaliptice, lipsa resurselor de apa, defrisarea padurilor si rata alarmanta de disparitie a speciilor concentrandu-se, in acelasi timp pe solutii pe care indivizii, comunitatile, companiile si chiar guvernele le pot utiliza pentru a combate efectele schimbarilor climatice la nivel global, inclusiv energia solară si eoliană si utilizarea la scara larga a automobilelor electrice.

Printre vedetele care si-au adus contributia la realizarea acestei serii se numara James Cameron, Schwarzenegger, Harrison Ford, Ian Somerhalder, America Ferrera, David Letterman, Gisele Bündchen, Jack Black, Matt Damon, Jessica Alba, Sigourney Weaver si multi alti actori si jurnalisti.

Schwarzenegger a explicat modul in care acest serial incearca sa atraga atentia publicului larg asupra problematicii schimbarilor climatice: “ Cred ca miscarea ecologica poate avea succes doar daca este prezentata intr-un mod simplu, clar si o facem sa devina o poveste personala. In acest proiect spunem povesti cu si despre oameni. Oamenii de stiinta nu ar putea atrage atentia asupra acestui subiect la fel de bine cum o poate face cineva din show business.”

Cameron a nuantat : „ Vedetele noastre nu vorbesc in calitate de experti, pentru ca ele nu sunt experti in domeniul climei. Ei prezinta subiectu prin prisma unui cetatean obisnuit, foarte curios si dornic sa gaseasca raspunsuri si  solutii.  Ei adauga sclipire unui subiect care, altfel, nu ar fi suscitat suficient interes (din partea populatiei).”  

 

Mai multe detalii si noi episoade ale serialului puteti gasi accesand : http://channel.nationalgeographic.com/years-of-living-dangerously/

 

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva