Reciclare ecologică a bateriilor litiu-ion este posibilă , materiile prime rezultate contribuie la reducerea cerințelor privind resursele folosite in domeniul electromobilitatii. Acestea sunt rezultatele UMP finanțate de proiectul "EcoBatRec", despre care a vorbit astazi Ministrul Mediului al Republicii Federale Germania Svenja Schulze, ca parte a călătoriei sale de vară la Krefeld. Acolo, compania de dimensiuni medii Accurec are sprijinul BMU (Ministerului Mediului) și RWTH Aachen in dezvoltarea unei proceduri inovatoare pentru reciclarea bateriilor de tractiune.

Ministrul Federal de Mediu al Republicii Federale Germania - Schulze: "Reciclarea materiilor prime rezultate din bateriile mașinilor electrice sunt foarte importante pentru noi si nu numai în termeni ecologici. Pe de o parte, este protejat mediul, deoarece reciclarea de înaltă calitate reduce nevoia de materii prime si în al doilea rând se reduce dependența noastră de materii prime sensibile lucru care poate fi un avantaj competitiv pentru companiile aflate pe piata. In domeniul electromobilitatii este valabil principul care se aplica pentru toate tehnologiile noi : este important sa ne gandim din timp la dezvoltarea unor componente individuale care ulterior sa poata fi reciclate.”

O contribuție decisivă la dezvoltarea aceastei tehnologii o are Accurec Recycling GmbH, o intreprindere din Renania-Westfalia cu locații în Mülheim pe Ruhr și in Krefeld, fabrici dezvoltate în colaborare cu RWTH Aachen. In Krefeld este una dintre primele fabrici demonstrative din lume unde vor fi extrase materiale valorase din componenta bateriilor de tractiune ale vehiculelor electrice si unde va fi dezvoltata o strategie pentru recuperarea materiilor prime importante.

 Domeniul auto si mai ales cel al vehiculelor electrice este un exemplu foarte potrivit pentru aplicarea globala a principiului de economie circulara, deoarece acestea vor fi oricum reproiectate. Ministerul Federal al Mediului promoveaza dezvoltatra si testarea produselor inovatoare in domeniul reciclarii vehiculelor electrice din anul 2009. Mai multe informații despre finanțarea cercetării pentru electromobilitate gasiti pe: www.erneuerbar-mobil.de

 

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva