Primăria Municipiului Bucureşti va solicita operatorilor de salubritate să raporteze lunar cantităţile de deşeuri colectate separat, astfel încât să poată fi întocmită şi completată o bază de date şi să poată fi urmărit modul de îndeplinire a ţintelor de colectare aşa cum prevăd cerinţele legislaţiei europene, iar una dintre ţintele impuse de UE este diminuarea cu 15% anual a cantităţilor de deşeuri care ajung la gropile de gunoi.

Această măsură face parte din prevederile cuprinse în Strategia de Dezvoltare şi Funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare în Municipiul Bucureşti.

Strategia prevede că până în anul 2025 se va renunţa la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea rămâne în folosinţă numai camera de la parterul blocului care va fi amenajată corespunzător. De asemenea, această camera va fi igienizată prin grija asociaţiei de proprietari sau locatari, iar accesul la ea va fi permis numai asociaţiei deservite.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat: „Colectarea separată a deşeurilor în Capitală trebuie realizată unitar şi coerent, într-un ritm susţinut şi organizat, nu cum s-a făcut până acum, prin programe pilot. E momentul să trecem de la programe pilot la programe unitare, în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Pentru a mă asigura că acest serviciu extrem de important pentru oraş funcţionează unitar şi continuu, voi solicita primarilor celor şase sectoare să prezinte în cel mai scurt timp un calendar de implementare a prevederilor asumate în Strategia de salubritate, astfel încât termenele din document să fie respectate. Avem un document aprobat şi asumat conform cerinţelor UE, astfel că municipalitatea trebuie să se alinieze marilor capitale europene“.

Sursa: ecologic

Găsește cel mai apropiat punct de reciclare

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot fi eliminate in mod corect si responsabil prin intermediul punctelor de colectare din reteaua nationala Environ


Acceseaza harta interactiva